Lisämääräys #2 ja tiedotuksia kuljettajille

 

1.Sääntökohdassa 064.9 mainittu ½ tunnin maaliinsaapumisaika ajoajan täyttymisestä on tässä kilpailussa 45 minuuttia.

2. Harrastajaluokka ei aja motocrossradan vieressä olevaa extremejaksoa lainkaan.

3. Kilpaluokat eivät aja motocrossradan vieressä olevaa extremejaksoa välittömästi lähdön jälkeen ensimmäisellä kierroksella lainkaan. Seuraavilla kierroksilla jakson voi joko ajaa tai ohittaa sen kiertoreittiä.

4. Lähtöön asettaudutaan motocrosskarsinaan, josta masterpyörä vie kuljettajat lämmittelykierrokselle.

Lämmittelykierroksen lopussa ajetaan maalin lävitse, jotta ajanottojärjestelmä saisi tietää, ketkä kuljettajat ovat lähtöviivalla.  Lämmittelykierroksen lopuksi asettaudutaan sille lähtölinjalle, jonka numero on ilmoittautumisen yhteydessä saatu.

Lähtölinja on parin hitaamman kuljettajan rankingin mukainen. Lähdössä näytetään 15 s taulua, minkä ajan umpeuduttua lähtö tapahtuu laukauksella.

5. Kun kuljettajat ajavat motocrossradan vierellä olevaa extremejaksoa, on jakson jokaisen esteen jälkeen portti kiertoreitille. Jos kuljettaja kaatuu tai jää muuten kiinni extremejaksolle, on välittömästi siirryttävä portista kiertoreitille.  Extremejaksolla ei saa ottaa uutta vauhtia esteelle tai muutoin pysähtyä.

6. Reitillä on reittivalvoja noin 300-500 metrin välein. Jos kilpailija havaitsee vahinkotapauksen, on tästä ilmoitettava seuraavalle reittivalvojalle.

7. Parikilpailuun osallistuvien kilpailijoiden tulee ohittaa kierroslaskentapiste 10 sekunnin sisällä toisistaan. Parin on siis ajettava varsin lähellä toisiaan.